DronVisual a la Cadena Ser

0_2

A Catalunya hi ha mig centenar d’operadors de drons autoritzats per l’Agència Estatal de Seguretat Aérea (AESA). Els professionals del sector denuncien intrusisme perquè es multipliquen els casos d’empreses que utilitzen aquestes aeronaus per fer negoci sense tenir els permisos i a més posen en perill a la gent. Fer volar un dron per un lloc no autoritzat pot ser castigat amb una multa de fins a 225.000 euoros.

Aconseguir l’autorització de l’AESA no és fàcil i la paperassa pot portar mesos tenir-la. Es necessita el carnet de pilot de drons, tenir una assegurança de responsabilitat civil, certificar uns vols de prova i presentar diferent tipus de documentació com els aparells utilitzats. En un any, a Catalunya, mig centenar de professionals i empreses han aconseguit ser-ho. Un dron professional que val més de 15.000 euros, asseguren des del sector, no és una joguina com la que venen a grans magatzems.

Les empreses autoritzades – quaranta són a la demarcació de Barcelona- denuncien que cada vegada hi ha més persones que fan vídeos comercials sense autorització incomplint la normativa de drons.Jordi Guerrero és el propietari de l’empresa Dronvisual i el primer pilot de drons avançats de Comarques de Girona.

JORDI GUERRERO – DRONS. Jordi Guerrero de l’Empresa Dronvisual de Girona.

A dia d’avui està completament prohibit fer volar drons per sobre les ciutats. La multa per fer-ho pot arribar a costar 225.000 euros. A banda dels operadors professionals, els drons es poden utilitzar com un hobby sempre que es faci en zones autoritzades.

FONT: Cadena Ser